Bijenhotel in de Mimosatuin

bijenhotelMimosatuin (BrugMedia)PIERIK – Dankzij de open imkerdagen was er afgelopen weekend veel aandacht voor de honingbijen. Maar volgens Team Bijenlint hebben ook de wilde bijen hulp nodig, zodat er meer de winter overleven. Zaterdagavond is daarom een groot bijenhotel gebouwd om vooral de wilde bijen weer een goede leefomgeving te geven in Zwolle. Het bijenhotel staat in de Mimosatuin naast DOAS, De Oude AmbachtSchool.

Mensen hebben alle soorten bijen nodig voor voedsel; voor het bestuiven van de bloemen waar appels en ander fruit, noten en onze groenten uit groeien. Ook met de wilde, solitair levende bijensoorten (ruim 350 soorten in Nederland) gaat het volgens Team Bijenlint niet goed. Daarom doet ze een oproep aan alle Zwollenaren om bijen een helpende hand toe te steken.
Tips wat men voor de bijen kan doen, staan binnenkort op de nieuwe website van het Team Bijenlint Zwolle. Dit is een gezamenlijke actie van het Team Bijenlint Zwolle, de Guerilla Gardeners, Transition Town Zwolle, leden van de Bijenteelt vereniging en de tuinders van de Mimosatuin.

Mail voor meer informatie naar: dit adres.

Naschrift: de hiervoor genoemde “nieuwe website” maakt nu deel uit van deze website. Ga naar deze pagina.

Post navigation